Vrei sa il / o ajuti pe GABRIEL LOGIN sa castige două bilete premium la aventura Transilvania Train?

  1. Da-i un vot, fa click pe butonul LIKE de mai jos
  2. Anunta-ti prietenii sa voteze, fa click pe butoanele de share de sub poza (Facebook, etc)

OBSERVAȚII

  1. Nu se poate vota de mai multe ori de pe acelasi IP sau device in aceeasi zi
  2. Este posibil ca daca va voteaza colegii de serviciu sa nu poata face asta toti in acelasi timp; se poate vota maxim o data la 24 ore de pe acelasi IP.
GABRIEL LOGIN

Incă sălbatici, adormiți si prietenoși in căldura verii, zglobii sau chiar supărăcioși și amenințători iarna, bântuiți de cehi si polonezi, câteodată și de români, Munții Rodnei se desprind din măgurile Someșului Mare, aruncându-și vârfurile spre nori si câteodată chiar dincolo de ei. Niciunde in România urmele ghețarilor nu se pot vedea mai bine, lacurile glaciare fiind mărturia ultimei perioade din istoria geologică a Pământului.

La o aruncătură de băț de Pasul Rotunda si deopotrivă de Valea Blaznei, Vârful Ineu, al doilea ca înălțime din acest masiv, își oglindește ai săi 2.279 de metri in apele limpezi ale lacului Lala Mică.

De nu ai privit vreodată un rasărit de soare de pe un vârf de munte, înseamnă că mai ai multe de văzut și de trăit ! Fotografiile, filmulețele, relatările amicilor, o să-ți spună doar o parte din povestea dimineții de acolo, restul trebuie simțit, degustat in tihnă. Pentru că nicăieri senzația că timpul s-a oprit, nu e mai prezentă decât în acel loc, și în acel moment! Ridicarea molcomă a globului de foc din cețurile văilor e singurul lucru perceptibil, singura dovadă că totuși ceva se mișcă.

Catedrală fără miros de smirnă si tămâie, Ineul își dăruiește cu generozitate primele raze de soare crucii ce-i stă de strajă, ea se bucură de primele adieri călduțe, abia apoi începe și El să se trezească la viață. Văile sunt încă în noapte, e liniște, tăcere absolută, pacea supremă.

Secunde ce par minute, minute ce par veacuri ! Încă se doarme, încă se meditează…E liniștea de dinainte…

Apoi, brusc, ca la o comandă, totul se dezlănțuie, începe desfrâul naturii: primele raze-primele ciripituri de păsărele, primele vietați mărunte ce pleacă in grabă în căutarea hranei zilnice. Identificat ca un intrus in spațiul lor, musuculițe mai mari sau mai mici, bondari obraznici, își arată vrednicia în a-și proteja teritoriul, încercuindu-mă și supunându-mă la atacuri vitejești. Îmi recunosc prezența inopinantă si ma așez dupa o stâncă în semn de recunoaștere a proprietății. Pământul a inceput deja să se încălzească, vecinii mai mici sunt scăldați si ei in lumină.

A inceput să adie vântul, vânt de sfârșit de iulie in Munții Rodnei. Nu va mai trece mult, și in două-trei luni, peisajul va fi schimbat complet: troiene în loc de cărări, soare cu dinți în loc de adieri blânde, piolet în loc de bețe, colțari în loc de încalțări usoare.

Atât de multe si totuși nimic fundamental !

Ineul va fi tot acolo, răsăritul va avea același farmec !

Cafeaua din fața cortului va fi tot cea mai bună de pe lume !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *